ACUM AI LIVRARE GRATUITA PENTRU CUMPARATURI DE MINIM 99 RON

Asa a inceput povestea ciorapilor!

Ne-am  propus de ceva vreme sa scriem, in cateva cuvinte, despre istoria ciorapilor si iata ca a sosit momentul.

Putini dintre voi stiti ca istoria ciorapilor a inceput inca de pe vremea romanilor. Ei bine, ciorapul de atunci, nu are nici o legatura cu ciorapul zilelor noastre. Romanii obisnuiau sa-si infasoare picioarele si gleznele in benzi lungi de piele sau tesatura.

Intre secolele al III lea si al VI lea, ciorapii erau confectionati din tesaturi, piele sau pasla, acestia aveau insa o problema: lipsa elasticitatii.

Pana in secolul al XVII lea , ciorapii tricotati manual au evoluat in forma lor moderna, pana cand, in anul 1589, prima masina de tricotat ciorapi a fost inventata de Reverendul William Lee.

Regina Elisabeta I i-a refuzat acestuia brevetul pentru inventatorul primei masini de tricotat, deoarece, desii metoda era mult mai productiva, ciorapii lui erau mai grosi decat cei din matase fina importata din Spania. Desi William a adus imbunatatiri modelului initial, astfel incat ciorapii sa fie mai fini, brevetul i-a fost din nou refuzat din cauza temerii ca ar putea afecta tricotatul manual. Acesta a facut posibila tricotarea ciorapilor din bumbac, lana si matase.

William Lee a murit in anul 1610, fratele sau punand insa bazele in industria tricotatului.

Masina lui Lee a fost atat  de bine concepută încât a fost singura mașină de tricotat timp de secole. Principiile sale generale sunt încorporate în toate mașinile moderne, iar acul folosit de el, parte a modelului original, este folosit si in prezent.

Mai sunt multe de povestit despre ciorapi si dresuri. Daca vreti sa aflati intreaga poveste, fiti cu ochii pe noi! :)